Sådan undgår du en vinterdepression

Vinterhalvåret kan være hårdt for rigtig mange mennesker. Nogle går helt i kulkælderen, når mørket begynder at falde på kort efter arbejdstid. For selvom det er en periode, som bliver forbundet med hyggelige stunder, en solid sweater og fredagsslik, så er realiteten for mange mennesker en tristhed og nedtrykt hverdag.

Vi vil her komme med vores råd til at holde humøret højt, forblive aktiv og undgå at falde i en rytme, hvor det kun bliver værre og værre.

Få styr på din belysning i hjemmet

Udover dit generelle helbred og tankegang, kan det være en stor hjælp at finde din energi fra eksterne faktorer. Én af de måder, du virkelig kan få energien tilbage på, er ved at have en god belysning i din bolig.

En god lyskilde holder nemlig dine rum oplyst og sørger for at give dig energi og en stabil døgnrytme. Indendørslamper er noget af det vigtigste for at holde dig kørende. Det er også en fordel at supplere med flere lyskilder for at holde belysningen skarp i de timer, hvor du er vågen. Hvis der er svag belysning i din bolig, kan det mærkes tydeligt på dit energiniveau, som vil falde forholdsvis let.

Hold dig i gang med aktiviteter

Selvom det måske ikke altid er indbydende at gå udenfor – eller rettere: det er let at bukke under og tilbringe resten af aftenen i hjemmet, hvis humøret ikke er på sit højeste efter fyraften. Men sørg for at holde fat i det, som du godt kan lide at lave. Gå i gang med at bage, tag ned i motionscenteret, hæng ud med vennerne og sørg for at få opfyldt din generelle kvote af aktiviteter, som holder din krop og sind i gang.

Sørg for at få nok sollys i løbet af dagen

Én af de store årsager til vinterdepressioner er, at hele dagen – hvor solen er ude – typisk bliver tilbragt indendøre. Derfor er det vigtigt, at du får begivet dig udenfor mens solen stadig står højt. Du kan med fordel tage frokosten med udenfor, når det er tid til en pause.

Find en god søvnrytme

Søvn og kost er utrolig vigtig for at holde et højt energiniveau i løbet af dagen. Du skal gerne finde en fast søvnrytme, som passer med dit søvnbehov. Typisk vil det være syv til otte timers søvn. Hvis du kan finde en rytme i det, hvor du går i seng til normal tid og der ikke er store udsving i dit søvnmønster, vil du opleve et stabilt energiniveau og derved skubbe vinterdepressionen væk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.