Sådan vælger du det rigtige festlokale

lokaler

En fest kan holdes i enhver anledning. Festen kan være for fødselaren, barnedåben, konfirmanden, brylluppet, studenten eller familiens årlige julefrokost. Ofte er man nødt til at leje et festlokale, fordi der ellers ikke er plads til festens mange gæster. Dette er der ikke noget galt i – tværtimod er festlokaler ofte med til at gøre festen endnu bedre. Her kan man gå amok med dekorationer og bordpynt, samtidig med at stemningen enten kan gøres formel eller hyggelig. Uanset festtype skal man vælge det rigtige lokale, og dette kan du læse mere om, hvordan du gør lige her. Herved er du sikker på, at du vælger det helt rigtige festlokale til dine kommende fester.

Vær i god tid for at sikre de bedste lokaler

Det anbefales, at man er ude i god tid, når det kommer til booking af et selskabslokale. På denne måde er man sikker på, at man ikke står et par uger op til festen uden et lokale. Er man ude i god tid, har man også langt flere valgmuligheder. Dette kan være med til, at man får et lokale i præcis den by, man ønsker, eller at lokalet har nøjagtig den stemning, man er ude efter.

Er det familiens årlige julefrokost, der skal lejes et lokale til, gælder det i særdeleshed om at være i god tid. Dette betyder nemlig, at man er afhængig af et lokale i juleperioden – og her er man langt fra den eneste, der er på udkig efter et festlokale. Sørg derfor for at være ude i god tid, især når det gælder afholdelse af en julefrokost.

Lille budget? Hold styr på økonomien

Man bør klart gøre sig nogle overvejelser, når det kommer til økonomien. Er budgettet stramt, kan det være en dårlig idé at bruge mange penge på et dyrt lokale. Her bør pengene i stedet bruges på maden – enten i form af hjemmelavet mad eller catering udefra. Ønsker man at holde sig inde for det mindste budget, er en god mulighed i forhold til mad, at alle gæster medbringer mad hjemmefra. På denne måde uddeles madposterne, hvilket vil gøre det billigere at få mad til festen.

Er økonomien ikke det store problem, kan man tænke i større og dyrere festlokaler. Dette kan være med til at give festlokalet en unik placering i enten et idyllisk naturområde eller en central placering i en storby. Uanset rådighedsbeløb til lokale skal man huske at tænke på, om lokalet skal have et køkken eller ej. Skal mad eksempelvis opvarmes, vil det i den grad være nødvendigt at have et køkken med mikroovn eller almindelig ovn.

Overvej hvornår festen skal slutte

Langt størstedelen af fester kræver ikke, at man fester til den lyse morgen. Holder man dog et bryllup, en fødselsdag eller en dansefest, skal man overveje, hvornår festen skal slutte. Det skal man, fordi mange lokaler har et bestemt sluttidspunkt. Efter eksempelvis klokken 23 eller 02 kan det være, at det ikke længere er tilladt at afspille musik. Derfor er det vigtigt, at man gør sig disse overvejelser, inden man booker et lokale. På denne måde er man sikker på, at man ikke bliver nødt til at trække stikket for festen, når den er allersjovest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.