Guide: De bedste kulturtilbud i Aarhus

Aarhus

Du behøver ikke nødvendigvis at rejse langvejs hjemmefra for at få de største ferieoplevelser. Der findes et utal af kultur- og oplevelsestilbud i Danmark, og særligt Aarhus er inden for de sidste par år blevet en populær rejsedestination for både danske og udenlandske gæster. I den jyske storby får du det bedste af to verdener: et aktivt og pulserende kultur- og byliv og en midtjysk ro og charme, som betyder, at der aldrig er langt til et pusterum, hvis du får nok af den tætbefolkede gågade. I det følgende vil vi guide dig igennem 4 af de bedste kulturtilbud i Aarhus.

ARoS

Du kommer ikke udenom af ARoS. Hvis du aldrig har været i Aarhus, skylder du dig selv et besøg på et af Danmarks bedste kunstmuseer. Museet rummer en imponerende samling af dansk og international kunst. Foruden den faste samling er der hvert år et bredt udvalg af særudstillinger inden for moderne og klassisk kunst fordelt på 10 etager. Tager du helt op på toppen, kan du opleve det nok mest ikoniske værk for museet og byen, nemlig Your Rainbow Panorama af den islandske kunstner Olafur Eliasson. Her får du et farverigt 360 graders kig ud over byen, hvor du kan spejde fra Aarhus Havn til Botanisk Have og Den Gamle By. Har du brug for en lille pause, finder du restauranten ARoS Wine and Food lige under regnbuen, der byder på samme betagende udsigt.

Moesgaard

Er man til et museum med et mere historisk islæt, er Moesgaard Museum helt klart et besøg værd. På Moesgaard træder du tilbage i fortiden. Glem alt om støvede montre og lange, kedelige tekster. Gennem en række nytænkende og inddragende tiltag får du lov at gå på opdagelse i stenalderen, bronzealderen, vikingetiden og meget mere. Museet er et slaraffenland for såvel historieinteresserede voksne som eventyrlystne børn. Og når man har brug for at blive hevet tilbage til nutiden, kan man gå den smukke tur op ad museets skrå og græsklædte tag. Den nye udstillingsbygning fra 2014 er placeret i naturskønne omgivelser i den sydlige del af Aarhus, og fra taget kan du betragte den bjergtagende udsigt ud over Moesgaard strand og Aarhusbugten.

Væksthusene og Botanisk Have

Når du har fået nok af museer og trænger til lidt frisk luft, kan du trække dig tilbage til Botanisk Have inde i hjertet af Aarhus. Stedet er et besøg værd året rundt, da du både finder en stor og kuperet park og Væksthusene, som tager dig igennem fire forskellige klimazoner og plantefaunaer. Væksthusene er perfekt til en lille gåtur i de kolde måneder, hvor du helst vil holde dig indendørs. Her kan du komme helt tæt på kaktusser, sommerfugle og kødædende planter, alt imens du går rundt i tropiske temperaturer. I de varmere måneder er Botanisk Have ideel til en tilbagetrukket picnic, og selvom parken er stor, finder du flere nicher og oaser i parken, hvor du kan trække dig tilbage uden at skulle dele pladsen med en masse andre.

Den Gamle By

Fra Væksthusene og Botanisk Have kan du let og hurtigt bevæge dig hen til Den Gamle By. I Den Gamle By kan du endnu engang træde tilbage i fortidens Danmark. Men denne gang mere konkret. Det er en oplevelse for hele familien at træde ind i købstadsmuseet og opleve et glimt af, hvordan livet var i 1800- og 1900-tallet og helt op til 70’erne. I gader og butikker bliver du mødt af mennesker klædt i tøj fra tiden. Særligt i december måned kommer Den Gamle By til sin ret, hvor det emmer af julestemning og gamle dage.

Leder du efter hotel og overnatningsmulighed i Aarhus, kan du klikke her og blandt andet få 6% rabat på hoteller på Hotelopia.dk eller spare 10% på din booking via Hotels.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.