Brug din fritid i haven og få samtidig motion

Man behøver ikke løbe en tur, bruge flere timer i fitnesscentret eller cykle flere kilometer for at få den motion kroppen har brug for. En tur i haven med riven eller hækklipperen kan i mange tilfælde være lige så godt rent forbrændingsmæssigt, som at løbe en tur i skoven, og derfor vil vi denne artikel give dig en række ting du kan lave i haven, som udover at have en klart formål og gør din have flottere at se på, også giver dig en god omgang motion.

Hive ukrudt op

Der er altid ukrudt i haven, og derfor er dette nærmest en uudtømmelig kilde til motion. Hiver du ukrudt op i ca. 20 minutter forbrænder du 90-110 kalorier. Sammenligner man dette med at løbe en tur, så forbrænder du her 160-200 kalorier ved 20 minutters løb.

Slå græs med selvdreven maskine

Selvom din kræsslåmaskine er selvdreven, kan den stadig være en god kilde til motion – specielt, hvis du har en stor græsplæne. Du kan nemlig hurtigt få gået en del kilometer bag klipperen og med 20 minutters græsslåning kan du derfor forbrænde gele 100-120 kalorier.

Slå græs med håndskubber

Skifter du til en håndskubber, ja så begynder du virkelig at kunne tage fra på kaloriemåleren. Her kan du nemlig forbrænde 110-140 kalorier ved at slå græs i 20 minutter. Nu nærmer dig altså her noget der ligner en løbetur ved blot at slå græs i tyve minutter.

Rens dine tagrender

Det er efterår, og dine tagrender trænger med sikkerhed til at bliver renset. Rensning af tagrender kan være en udmattende omgang fordi du skal op og ned ad stigen, skovle skidt og meget mere. At det er udmattende er dog også ensbetydende med, at det er god motion.  Pas dog på når du renser dine tagrender. Det kan være farligt at kravle rundt på stiger, og hvis du står forkert og arbejder kan du hurtigt få ondt i ryggen. Hold derfor rigeligt med pauser og sørg for ikke at stå i stillinger der belaster din ryg og nakke i længere perioder.  Rensning af tagrender ligger i samme niveau kaloriemæssigt som at slå græs med en håndskubber.

Klip hæk

Om sommeren skal hækken ofte klippes, og de dage hvor det skal gøres, kan du sagtens skifte løbeturen ud med en omgang hækklipning. Du forbrænder nemlig lige så meget ved at klippe hæk, som du gør ved at løbe en tur!

Har du selv en aktivitet i haven, som du ved får pulsen op, så del den gerne med andre via kommentarfeltet nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *