Brug for et nyt fritids-projekt? Start en hjemmeside!

Efterårsferien er over os, og måske er det tid til et nyt projekt? Men hvad skal det lige være? Måske trænger haven til en ordentlig omgang, måske skal carporten males eller kunne det bare være fedt endelig at komme i gang med at male som du altid har ønsket dig? Vi synes du skal prøve noget helt nyt, noget som måske sætter dine tekniske evner lidt på prøve – du skal prøve at lave en hjemmeside!

En hjemmeside kan være et meget givende og sjovt projekt at kaste sig ud i, og det behøver slet ikke koste en formue. Nedenfor giver vi dig X gode grunde til, hvorfor en hjemmeside skal være dit nye fritids-projekt.

1 – Det koster (næsten) ikke noget

En hjemmeside behøver ikke koste ret meget at starte op. Det du skal bruge til et domæne og et webhotel. Et .dk domæne koster 45 kr. om året mens et webhotel ikke koster mere end 9 kr. om måneden. En hjemmside kan altså starte op for blot ca. 200 kr. for det første år. Du kan hos dk-hostmaster tjekke om det domæne du godt kunne tænke dig til din hjemmeside er ledigt.

Med en pris som denne, så er der i hvert fald ingen økonomiske grunde til ikke at give en hjemmeside chancen for at blive dit nye projekt!

2 – Det er sjovt og du kan vise dit arbejde frem til alle!

At lave en hjemmeside er rigtig sjovt når du først er i gang. Det er lidt som en gør det selv projekt, hvor du har nogle klare mål omkring hvad siden skal kunne og hvordan det ser ud. Måske er der noget der ikke lige virker, men så finder du hjælp og vejledningen på nettet til det, og når du så finder løsningen som bare gør din side ekstra lækker, så er det en tilfredsstillelse udover det sædvanelige.

Derudover kan du også vise dit arbejde til alle du kender (specielt, hvis du er stolt over det) ved blot at sende et link.

Hvis din hjemmeside opfylder en formål, måske er det en familie hjemmeside, en CV-hjemmeside til dig selv eller noget helt tredje, ja så får du også noget ud af arbejdet i sidste ende og det er ikke ”blot” et hygge projekt fordi de kunne være sjove.

3 – Du bygger kompetencer op

Udover, at det er sjovt at lave en hjemmeside, så bygger du, når du laver hjemmesiden også vigtige kompetencer op, som du med garanti kan bruge i dit arbejdsliv også.

For eksempel vil du få en grundlæggende forståelse for programmering, webhoteller, domæner og hvordan hjemmesider og online-verdenen fungerer på et generelt plan. Dette er kompetencer som mange virksomheder i dag værdsætter, da mere og mere af deres forretning udfolder sig på nettet og via deres hjemmeside eller webshop

4 – Du kan potentielt tjene penge

Hjemmesider kan du tjene penge på. Du kan tjene penge på din hjemmeside på mange måder og vi vil ikke komme ind på dem alle i denne artikel.  En måde at tjene penge på sin hjemmeside er ved at have reklamer på det.  Dit fritidsprojekt kan altså også blive til en indtægtskilde, hvis du vælger f.eks. at placere reklamer på hjemmesiden.

 

Har du selv bygget en hjemmeside som et hobbyprojekt for nyligt, så hører vi gerne fra dig i kommentar tråden nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *