Guide: De bedste destinationer i Californien

USA

Californien er en af de mest interessante delstater i USA, og af den grund bliver den besøgt af flere millioner rejsende hvert år. Californien byder ikke blot på nogle få spændende rejsemål, men tværtimod en masse af slagsen. Vi vil forsøge at gøre det hele mere overskueligt ved at nævne de bedste destinationer her, således du får lettere ved at vælge, hvis du er på vej til Californien.

Los Angeles

Los Angeles er den klart største by på den amerikanske vestkyst, og faktisk er det den næststørste by i hele USA, når vi ser på befolkningstallet. Det betyder, at der er rigeligt med muligheder for at få gode oplevelser, og det er trods alt den vigtigste del ved at rejse.

Downtown Los Angeles byder på shopping, underholdning, natteliv, kunst og kultur, og dernæst har vi Hollywood, som du selvfølgelig allerede har hørt en helt masse om. Downtown og Hollywood ligger ikke langt fra hinanden, og på en god Los Angeles tur skulle man gerne nå at få et indtryk af begge steder. Der er dog flere andre områder i byen, der også er værd at besøge. Der er flere gode strande i nærheden, men også mere stille områder, der for alvor bærer præg af den tilbagelænede stil, som mange er vilde med i Californien.

Hvis du planlægger en tur til Los Angeles og i den forbindelse har brug for et hotel at overnatte hos, kan du passende tjekke artiklen her, der giver dig et par gode forslag.

San Francisco

Et alternativ til storbyfanatikerne er San Francisco. Denne by ligger i det nordlige Californien og har en lang historie bag sig. Der er en meget socialliberal kultur, hvilket flere turister er tiltrukkede af, men selv for rejsende med modstridende holdninger er der rigeligt at komme efter. For eksempel kan man se på den fremragende arkitektur, der blandt andet inkluderer Golden Gate Bridge, og derudover er der flere storartede museer og restauranter, som de fleste vil synes rigtigt godt om.

San Francisco har også en fremragende iværksætterkultur, og hvis du blot tager en smule sydpå, vil du opleve Silicon Valley, hvor flere store virksomheder og start-ups har deres hovedkvarterer.

Det er passende at kombinere Los Angeles og San Francisco i en rejse til Californien. Dette kan gøres ved at leje en bil og derefter tage på roadtrip i staten.

Death Valley

Det dybeste punkt i hele Nordamerika er Death Valley, som har sin beliggenhed i det østlige Californien. Temperaturen kan være enorm høj, og er ofte på niveau med den varme, der er i Sahara-ørkenen og ved ækvator.

Death Valley er oplagt for de rejsende, der foretrækker naturlige seværdigheder frem for storbyer. Man kan dog også sagtens kombinere tingene – igen handler det blot om at leje en bil og køre hertil. Samtidig ligger Death Valley lige på grænsen til Nevada, hvorfor du hurtigt kan få to amerikanske stater at se, hvis du vælger at køre hertil. Faktisk er der kortere til Las Vegas end til Los Angeles, når du har udgangspunkt i Death Valley. Dermed kan denne naturlige attraktion sagtens kombineres med en storbyferie, hvis ellers du og dine medrejsende har mod på at køre!

Yosemite National Park

Endnu en unik og naturlig oplevelse kan findes i Yosemite National Park, som ligger nogenlunde centralt i Californien, men ligeledes ganske tæt på Nevada. Der er bjerge, vandfald, frisk luft og et vildt plante- og dyreliv. Det gør Yosemite til en af de absolut mest interessante nationalparker i USA, om end der er mange om buddet.

Mange vælger at tage på hiking i Yosemite, men der er også andre, mindre fysiske måder at nyde en tur hertil. Der er mange fine og historiske hoteller i området, som er gode at overnatte hos, og her kan man roligt tage hen og blot nøjes med at nyde udsigten samt et par gåture i eget tempo i området.

Santa Barbara

Santa Barbara er en hurtig køretur (omkring 2 timer) væk fra Los Angeles. Her er vejret som regel super lækkert, idet der er mange solskinstimer, men det er samtidig heller ikke for varmt. Arkitekturen er interessant på sin egen måde – du vil hurtigt bemærke, hvordan den minder om de huse og bygninger, som vi ofte ser i tv-serier, der har udgangspunkt i det sydlige Californien.

Det er primært de faste beboere fra Californien, der tager herhen for at nyde livet, hvorfor turistoplevelsen er en lidt anden, end når vi sammeligner med L.A. og S.F.

De strande, som ligger ved og nær Santa Barbara, er utroligt gode og blandt de bedste i hele Californien. Et fremragende sted at tage hen, hvis du gerne vil tage den lidt med ro på rejsen.

Det var hermed en guide til de bedste destinationer i Californien. Staten har dog også en helt masse mere at byde på, hvilket du hurtigt vil finde ud af, når du rejser dertil og undersøger sagen på egen hånd!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *