Pas på dyre forbrugslån, når sommerferien skal bestilles (og betales!)

forbrugslån

Det er lettere end nogensiden før at tage et hurtigt lån og tage på den ferie, som man lige drømmer om. Reklamerne i TV er også plastret til med det ene forbrugslån eller kviklån, og det er derfor ikke underligt at så mange danskere falder i fælden og låner penge til ferien.

Desværre er forbrugslån typisk en dyr fornøjelse, og du bør for så vidt muligt undgå dem.

Meget dyrt

I samarbejde med forbrugerfinans.dk og deres oversigt over de billigste forbrugslån, har vi kigget på hvad et forbrugslån egentlig vil koste dig.

Lad os antage at du vil låne 10.000 og afbetale det over 12 måneder.

Her vil du hos den dyreste udbyder skulle betale 15.745 kroner tilbage, mens du hos den billigste skal betale 11.892 over 12 måneder. Vi snakker altså en tilbagebetaling på 20-50% af det beløb du låner.

I nogle tilfælde er beløbet endnu højere og vælger du en længere afbetaling kan du risikere at skulle betale over 20.000 tilbage på et lån på 10.000.

Inden du tager et lån, bør du altså klart sætte dig ind i, hvad du egentlig skal betale tilbage for at låne de penge, og her kan de klart være en fordel at bruge en gratis service som forbrugerfinans.dk.

Jeg har ikke råd til ferie, hvad gør jeg?

Hvis du ikke har råd til ferie, så bør du ikke tage på ferie. Alternativt bør du vælge en ferieform, som du har råd til.

Hvis du absolut vil på den ferie du har i tankerne er der en række muligheder:

  1. Du sparer op og venter til næste år
  2. Du låner af dine forældre, det er altid billigere at låne hos dem end hos banken eller forbrugslåns-udbydere. Og skulle du vælge mellem banken og en forbrugslåns-udbyder, så vælg banken, da renterne her er klart lavest.
  3. Du forsøger at planlægge din ferie, så den bliver lidt billigere f.eks. ved at bælge airBnB istedet for hotel og måske ikke spise ud hver aften.

Jeg har svært ved at sige fra overfor nemme lån

Hvis du er typen der har lidt for let ved at tage de hurtige og nemme lån, så kan du gå ind på borger.dk og melde dig til kreditvarsel.

Kreditvarsel er et register folk skriver sig i, hvis de mistænker at der er andre der misbruger deres cpr-nummer til at optage lån i deres navn. Du kan gøre det samme ved dig selv, og det vil gøre, at du hos langt de fleste låneudbydere ikke kan optage lån medmindre dit kreditvarsel fjernes.

Og fordi dit kreditvarsel tager lidt tid om at blive fjernet, kan du i mange tilfælde nå at komme til fornuft inden du rent faktisk taget lånet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.