Tips til perfekt familiehygge

hygge hjemme

Reklame

En stresset dag og alt for mange gøremål er hverdagskost for de fleste danske familier. Det betyder desværre i praksis, at børn og forældre alt for ofte ser for lidt til hinanden. Som forælder skal du være klar over, at tiden går hurtigere, end du tror. Mange vågner først op, når børnene bliver store nok til at flytte hjemmefra, og så er det for sent. Derfor er det en rigtig god ide at prioritere ferier og weekender højt i forhold til familiesamvær. Læs med og få et par ideer til, hvordan familien kan hygge igennem og blive rystet sammen.

Hotelophold med natur og kultur

Når du præsenterer ideen om et hotelophold, er det ikke sikkert børnene umiddelbart kan se, hvordan det skulle være interessant. Det skyldes selvfølgelig, at de fleste hoteller i bund og grund primært er lagt an på, at gæsterne kan spise og sove. Der findes dog undtagelser, og en af dem er Konventum i Nordsjælland.

Maden og indkvarteringen er i top, men der er meget mere at komme efter. Hotellet byder nemlig på Danmarks største private kunstsamling, og overalt er der møbelklassikere fra eksempelvis Børge Mogensen, Nanna Ditzel eller Rud Thygesen, hvis du får lyst til et hvil. Så book hotel på Nordsjælland, hvis du gerne vil give dig selv og resten af familien en kulturoplevelse af de helt store. Når du besøger Konventum, bliver du også udsat for flot klassisk arkitektur, der kan nydes både indefra og på afstand. Hotellet byder også på en stor park, udsigt over Øresund og masser af skøn natur.

Brætspil er igen populært

De fleste af os bruger alt for meget tid bag skærmen, hvad enten det er TV, computer, tablet eller smartphone. Forbruget er steget gradvist, så mange opdager ikke udviklingen. Flere og flere opdager dog pludselig, at det har taget overhånd, og det er måske en af årsagerne til, at brætspil igen er blevet trendy. Her vælger man aktivt multimedierne fra, gearer ned og sætter fokus på nærvær og samvær. Kan du på nogen måde få familien med på den galej, er du godt på vej til at styrke familiesammenholdet.

Du skal nok ikke satse på, at de udtjente gamle travere som Ludo, Dam og Mølle vil få resten af familien til at bryde ud i jubel, men heldigvis boomer markedet med nye spændende spil til alle aldersgrupper. Så længe børnene er små, må du ofre dig lidt og acceptere, at spillene nok ikke ligefrem udfordrer dit eget intellekt. Men her må du ”tage en for holdet” og i stedet glæde dig over, at du lægger grundstenen for mange timers underholdning med børnene i fremtiden.

Når børnene bliver lidt større, er der til gengæld mulighed for at spille mere taktiske og krævende spil, og vær forberedt på, at du måske kan få kamp til stregen. Et godt eksempel er det tyske spil Settlers of Catan, der er solgt i mere end 30 millioner eksemplarer verden over. Populariteten vidner om, at det er et spil med både tyngde og dybde. Køb Settlers her hos Spilkompagniet, eller lad dig inspirere af de mange andre spændende nye spil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *