Brug et helt år på at spille musik på en efterskole

Hvis du er ung og elsker musik, så kunne du sikkert godt drømme om at bruge et helt år af din tid på at spille musik og udfordre dig selv. Tænk dig at bruge al din tid på at spille musik sammen med en masse ligesindede unge mennesker, som også elsker musik. Tænk sig hvis I kunne bo sammen og altid have adgang til et øvelokale når I fik lyst til at spille. Drømmen er slet ikke så fjern som den kan lyde. Det kan sagtens lade sig gøre. Løsningen består i at tage på efterskole.

Hvad er en efterskole?

Navnet efterskole er egentlig lidt misvisende, da det ikke er noget man tager på efter skole. Det er noget du tager på i enten 9. eller 10. klasse. Dvs. i stedet for at fortsætte på din normale skole, så tager du et helt (eller i nogle tilfælde 2 hele) skoleår på en anden skole. Denne skole kaldes så en efterskole.

Det er en skole hvor du udover at modtage almindelig undervisning i dansk, matematik, engelsk osv. også kan få en del ekstra undervisning i forskellige fag. F.eks. kan du på en musikefterskole få en hel del ekstra musikundervisning, ligesom musikken kan være integreret i flere andre fag.

Det særlige ved en efterskole, er at du ikke bare går på den. Du bor også på skolen. Det gør at du tilbringer alle eftermiddage og aftener på skolen, sammen med de andre elever. Det giver et helt specielt sammenhold, især da I stort set alle sammen vil have de samme interesser. Det er er et særpræg ved mange efterskoler.

Hverdagen på en musikefterskole

Typisk vil en hverdag på en musikefterskole bestå i at I står op, får tøj på og derefter er der morgenmad. Herefter vil dagen ofte starte med at I har morgensamling, hvor I synger nogle sange sammen i kor. Det vil også ofte være flerstemmige sange, som er rigtig sjovt at synge.

Så fortsætter dagen med almindelig skoleundervisning i de gængse skolefag som dansk, matematik osv. Det vil ofte ligne hverdagen på en alm. skole ret meget. Dog vil den nogle gange være afbrudt, hvor I så har tid til at spille musik eller at I bruger musikken som en kreativ måde til at lære dansk, engelsk eller et andet fag på.

Om eftermiddagen vil I typisk have god tid til at spille musik i forskellige grupper. Udover at I kan gøre det frivilligt så meget som I har lyst, så vil I også have musiklærere tilknyttet. Desuden vil I også ofte få både klaverundervisning samt enkeltundervisning i det instrument du nu ellers spiller. Det kan være guitar, trommer, saxofon eller noget andet. Det er lidt som at gå på en musikskole samtidig med at man går på en alm. skole.

Det fedeste skoleår ever

Stort set alle elever der har gået på en musikefterskole, synes at det er det fedeste skoleår nogensinde. Det kan godt være at starten er lidt skræmmende, indtil man lærer de andre at kende. Især sin roommate som man skal bo på værelse med. Men ofte går der ikke meget mere end en uge, så kan man slet ikke undvære det.

Derfor ser man stort set altid nogle meget svære afskedsseancer når skoleåret slutter og man skal hjem til sig selv igen. Her er der tårer i lange baner mens der krammes farvel. Det er nogle hårde dage, men det er jo kun fordi det har været et så super godt år som man har haft.

Så hvis du elsker musik, så bør du overveje om ikke du skal tage et år på musikefterskole. Du kan finde en oversigt over musikefterskoler her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *