Brug for penge til nyt badeværelse?

Efter vores seneste artikel om “En badeværelsesmakeover” ser vi i denne artikel nærmere på hvordan du kan finansiere badeværelsesprojektet.

Dine finansieringsmuligheder afhænger meget af dit pengebehov og personlige forhold. Få et godt indblik i dine forskellige lånemuligheder her.

Generelt om dine lånemuligheder

Lad os starte med at klarlægge dine forskellige lånemuligheder. Indsigt og overblik er nemlig nøglen til at finde frem til den billigste løsning. Du vil som forbruger have følgende 3 muligheder:

  • Banken
  • Lånefirmaer
  • Badeværelsesforhandleren

Vi vil nu se nærmere på hvad du bør være opmærksom på hos hver af disse.

Banken

I banken finder du typisk de laveste renter, men omvendt er det betydeligt sværere at blive godkendt hos dem. Start med at kontakte din bankrådgiver for at beskrive dine ønsker.

Du vil efterfølgende blive bedt om at give en række væsentlige informationer. Budget, lønsedler og årsopgørelse, er 3 af de mest normale dokumenter. Herefter vil deres eksperter vurdere dine muligheder og vende tilbage. Medmindre de altså giver dig afslag med det samme.

Denne låneproces er desværre ikke særlig hurtig, så du skal bevæbne dig med tålmodighed, da du ikke får hurtigt svar ligesom på nettet. I banken er det din privatøkonomi og personlige forhold, der definerer hvor mange penge du kan låne.

Lånefirmaer

På nettet kan du låne alt fra 100 – 350.000 kroner. Det er de lånegrænser der findes hos de forskellige udbydere. Mange af lånefirmaer kan tilbyde dig beløb på 5.000 – 50.000 kroner. Det bør være tilstrækkeligt, uanset om du skal lave nyt badeværelse eller give det en makeover.

Den klare fordel ved at benytte lånefirmaerne er, at det er hurtigt, nemt og ligetil. Du kan gratis ansøge og svaret kommer typisk samme dag. Det giver dig en hurtig afklaring af, hvor du kan låne og hvad det vil koste dig.

Efterfølgende er det din opgave at sortere i tilbuddene og vurdere om ét af dem er tilfredsstillende. Du er ikke forpligtet til at underskrive nogle af de lånetilbud du modtager retur.

Du kan blive klogere på mulighederne og søge om lån til badeværelse online via Økonomia.dk og Kapitalfinans.dk.

Badeværelsesforhandleren

Din sidste mulighed er forhandleren selv, da flere tilbyder dig finansieringsløsninger. Nogle reklamerer med rentefrie lån, men husk at forholde dig kritisk til disse.

En rentefri løsning er kun fordelagtig, hvis du skal betale samme pris, uanset om det sker ved kasse 1 eller over 6-12 måneder! Andre forhandlere benytter sig af lånefirmaer, der ligeledes kendes fra online markedet.

Uanset hvad du vælger, bør du altid være meget opmærksom på den tilbudte ÅOP og på at du skal kunne betale den månedlige ydelse. Det gælder uanset hvem du benytter. Hvis banken har sagt nej, kan du med fordel undersøge mulighederne både online og hos forhandleren. Det er sjældent givet hvem der kan tilbyde dig den billigste løsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *