Kulturoplevelser i Danmark – Her er de 5 bedste…

Roskilde, upward view of the Romanesque and Gothic transitional style Cathedral

Når vi er ude at rejse, så vil vi gerne opleve den nye kultur og de mange nye ting i landet, men hvad med når vi er herhjemme? Ofte går dagene bare og vi oplever ikke vores eget land til bunds, vi giver dig derfor 10 gode bud på kulturoplevelser i Danmark som du må opleve.

Louisiana Museum of Modern Art

Kan du godt li moderne kunst, så er Louisiana helt klart et besøg værd. Museet ligger i Nordsjælland, helt ud til kysten hvor du kan spejde Sverige i baggrunden. 6-8 gange hvert år er der en ny stor udstilling, der er derfor næsten altid nyt på Louisiana. Museet ligger i en gammel flot park, der er mulighed for at besøge cafeen og få en kop kaffe, samt besøge den lille butik hvor der kan købes bøger, plakater og meget andet.

Roskilde Domkirke

Domkirken i Roskilde er optaget på UNESCO´s liste over kulturarv som ikke må gå til spilde. Domkirken er samtidig gravsted for kongefamilien og har været det gennem mange hundrede år. I den smukke kirke vil du kunne opleve bygningskunst på højeste niveau, historie og kunstværker som blandt andet den 3000 kilo tunge kongeport i bronze der blev opført i 2010.

H.C. Andersens Hus

Der er ingen tvivl om at H.C. Andersen er en af verdens mest anerkendte forfattere indenfor eventyr, han har skrevet klassikere som senere er blevet filmatiseret over hele verden. I den gamle bydel i Odense kan du finde hans hjem, hjemmet blev i 1908 omdannet til et museum og du kan derfor komme tæt på forfatteren, se hvordan han boede, lytte til hans værker på nogle af de mange lytteposter rundt om på museet, samt digitalt bladre i hans noter og værker.

Den gamle by i Aarhus

Vil du gerne have et unikt indblik i hvordan Danmark så ud for flere hundrede år siden, hvordan vi levede, hvordan vores hjem så ud, hvordan vi arbejdede og meget mere. Så er du nødt til at besøge Danmarks købstadsmuseum i den gamle by i Aarhus. Der er mere end 75 historiske bygninger hvor du kan gå ind og ud, nogle er små butikker, andre er bageri og nogle er små værksteder. Alt i alt er det en unik oplevelse og du vil få et godt indblik hvordan verden engang så ud og hvor meget den sidenhen har ændret sig.

Egeskov Slot

Egeskov har noget for hele familien, der er udstillinger til de voksne hvor man kan se og lære en masse nyt, der er en stor legeplads til børnene og så er egeskov også kendt for deres kreative labyrinter i den smukke have. Haven bliver ofte kaldt for danmarks flotteste have og det er ikke helt uden grund. Tidligere har CNN også nomineret den smukke have til at være den 12 flotteste have i verden.

Ideerne til at opleve Danmark på en anden måde er mange, der er talrige af måder at opleve vores smukke land på, så hvis du gerne vil opleve mere og være mere kulturel i hverdagen, så tjek eventuelt denne liste med oplevelsesgaver, her kan du finde oplevelser enten til dig selv eller en du holder af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.