Sådan starter du din egen blog med WordPress

Har du altid godt kunne tænke dig at lave din egen blog eller hjemmeside? Så er tiden inde nu, for det er lettere end nogenside før at lave sin egen blog, hjemmeside eller for den sags skyld webshop. I denne artikel vil vi kort ridse op, hvordan du helt præcist kommer i gang og hvor du evt. kan søge efter teknisk assistance.

Domæne og webhotel

Det første du skal have styr på for at lave din egen blog er, hvad din domæne skal være. Domænet køber du typisk sammen med et webhotel, og du kan hos de fleste webhoteludbydere tjekke, hvorvidt det domæne du godt kunne tænke dig er ledigt. Et .dk domæne koster 45 kr. om året og et webhotel koster ikke mere end 200-300 kr. om året. Det er derfor indenfor de fleste budget at starte en blog. Webhotel kan du købe hos udbydere som Surftown, unoeuro og one.com, og de har alle 3 en brugervenlig bestillingsguide du kan følge.

Når du har købt dit domæne og et tilhørende webhotel er du klar til at gå videre til næste step, som er at bygge selve bloggen – og bare rolig, det kræver ikke at du kan programmere!

Et hjemmeside system

For at lave din blog skal du bruge et system der hedder WordPress. Du kan også bruge andre systemer, men WordPress er klart det bedste og mest brugervenlig blog-system på markedet lige nu, og det kan derfor klar anbefales. WordPress er gratis og kan installeret på dit webhotel og domæne direkte fra kontrolpanelet hos din webhoteludbyder. led efter et sted hvor der står 1-click install eller 1-click, og du vil her finde en knap du skal trykke på for at installere WordPress på din domæne og webhotel. Når først WordPress er installeret er det sværeste faktisk overstået. WordPress er nemlig super brugervenligt og du kan nemt oprette sider, menuer og skifte udseende på din hjemmeside, og som sagt, helt uden at programmere!

Viden og læring på nettet

Selvom WordPress er super simpelt, så kan det godt være en stor mundfuld at overskue programmer første gang man laver en blog. Heldigvis findes der et utal af hjemmesider og blogs på nettet som tilbyder både betalt og gratis hjælp til WordPress. F.eks. findes der denne danske WordPress Manual, som guider dig hele vejen til en færdig hjemmeside eller webshop med WordPress. Alternativt findes der rigtig meget andet gratis materiale på nettet. prøv eksempelvis bare at søge efter “WordPress kursus”, og du vil med sikkerhed finde en masse godt materiale der kan hjælpe dig igang.

Har du selv erfaring med andre systemer eller WordPress, skal du være meget velkommen til at dele dem med læserne her på siden via kommentarsporet nedenfor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *