Tips til valg af babytøj

Som nybagt førstegangsforældre er der mange ting der skal anskaffes til den lille ny. Blandt andet tøj. I forbindelse med køb af babytøj er der mange ting der skal tages stilling til og ting der skal overvejes. Ting man måske aldrig har tænkt over før. Som en hjælp til dig der måske står i den situation, får du her en kort guide til hvad du bør overveje når du køber tøj til din lille baby.

Bodystocking eller todelt undertøj?

Der er klart flere fordele ved at vælge bodystockings frem for todelte sæt undertøj til din baby. Din baby får mere bevægelighed, tøjet skiller ikke på midten så babyen mave blottes og der er mindre lag og elastikker til at irritere din babys hud. Bevægeligheden forudsætter dog at bodystockingen har den rigtige størrelse og ikke strammer. Du kan hurtigt finde gode oversigter til størrelser på babytøj såsom den her http://somviserdet.dk/storrelsesguide-babytoj/ på siden www.somviserdet.dk der er en blok om det at være forældre.

Irritation og sikkerhed

Det er vigtigt der ikke sidder noget på tøjet der kan irritere din babys hud. Det gælder for eksempel store trykknapper og lynlåse, men også tryk på tøjet. Nogle tryk på tøj indeholder ftalater som er et hormonforstyrrende stof. Sørg for at købe tøj uden dette stof. Løse detaljer såsom snore, knapper, små sløjfer, som babyen kan putte i munden og kvæles i, er en anden ting du bør undgå.

Overvej økologisk babytøj

Noget du måske ikke har tænkt over, er hvor mange kemikalier der er i tøj. Kemikalier du udsætter dit barns følsomme hud for. Dette kan dog undgås ved at vælge at bruge økologisk babytøj. Og økologisk babytøj behøver hverken være kedeligt eller dyrt, hvilket ofte er en misforstået fordom. Der findes mange forhandlere der specialiserer sig inden for dette område, blandt andet økoyngel.dk – økologisk babytøj.

Tænk praktisk

Der fås rigtig meget sødt babytøj, men sandheden er at sødt tøj ofte er upraktisk. Særligt til piger fås der mange fine kjoler og nederdele, men ofte ender det med at skørtet kommer til at sidde oppe om livet på baby.
Det er også vigtigt at tænke praktisk i forhold til skiftning. Babytøj skal være nemt at få af og på. Knapper i skulder og hals letter dette arbejde. Det samme gør knapperne mellem benene på en bodystocking.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *